El retorn de la fusta massissa, l’última tendència.

Posted by Ismoble
30 març 2015 | Opinió i consells

notícia

L’última tendència de mobiliari

la fusta massissa envellida

per taules de menjador, mobles i bufets

És pensar en mobles de fusta massissa i recordar la imatge d’aquells mobles rústics dels nostres avis i no tan avis, que dins el sector de moble sempre s’hi han referit com el Moble clàssic.

Taula massissa de fusta

Taula massissa Brook de venda a la botiga online de ismoble.

Quan vaig començar en aquest món les botigues de mobles es dividien en dos tipus, les de Moble clàssic i les de Moble modern, a aquestes últimes nouvingudes les miraven amb una certa indiferència i fins i tot diria que altives les primeres; ja que aquelles eren les botigues de tota la vida, les que treballaven un producte noble la fusta massissa, molt treballada i amb motllures, tornejats i formes impossibles. Els del moble modern treballem la xapa de fusta i bé … Sobre aquest tema ja faré un post més extens de l’evolució de les botigues de mobles, tot això era per dir-vos que els mobles de fusta massissa han estat molt temps desapareguts per diversos motius, a excepció de l’horrorosa moda del moble Colonial, que també donarà tema per far algun post i comentar-la a fons.

Seguim, el moble massís a ben tornat, i ha tornat per culpa o sort de l’estil Industrial, els interiors que s’han recuperat al espais industrials han deixat al descobert estructures de fusta nobles, com entarimats massissos, bigues, divisions, taules i mobles destinats a utilitats industrials que han meravellat als interioristes i reconvertit el seu ús al de l’habitatge i l’oficina.

Mesa madera maciza

Taula de menjador de roure massís i potes metàliques a Ismoble de Granollers.

El moble massís d’avui ja no és el d’aquelles botigues de moble clàssic, és un moble inspirat i reconvertit d’on treballaven els nostres avis, les fabriques i tallers, un moble massís, però sense pretensions, colors naturals, de disseny simple i funcional, on la fusta amb l’aspecte envellit destaca per sobre de la forma.

A Ismoble ja fa uns dies que tenim en exposició taules i complements d’aquest estil, que combinem amb els mobles modulars de línies modernes amb els que treballem; perquè no ens enganyem el moble massís destaca amb la combinació! En un espai on els mobles són lacats (blancs o de colors) i de formes rectes una taula massissa amb roure natural i potes de ferro envellit, a conjunt d’unes cadires entapissades destaca i aporta a l’espai aquella sensació de calidesa que et fa retornar als orígens més naturals i primitius.

Amb una cosa estic d’acord amb els botiguers del moble clàssic, “la noblesa de la fusta massissa no té res a veure amb una xapa de fusta”, això sí envellida i natural.


Catàleg 580
Catàleg 580Fusta massissaVeure catàleg
Catàleg 580 mobles
Catàleg 580 MoblesFusta massissaVeure catàleg
4.8/5 - (6 votes)

Comentari

Vols llegir altres publicacions?
Notícies destacades
Les últimes notícies de mobles de disseny i d'interiorisme
08 juliol 2021
Ha arribat l’hora de convertir l’habitació del teu fill/a en un paradís per adolescents.…
Sofà Oruga
19 maig 2015
Van venir a veure'ns perquè necessitaven un moble per la tv i unes cadires de…
Ismoble botiga online
18 febrer 2015
Ja tenim la botiga online de mobles ... Aquest últim any hem estat treballant per…