El retorn de la fusta massissa, l’última tendència.

Posted by Ismoble
07 gener 2018 | Opinió i consells

notícia

L’última tendència de mobiliari

la fusta massissa envellida

per taules de menjador, mobles i bufets

És pensar en mobles de fusta massissa i recordar la imatge d’aquells mobles rústics dels nostres avis i no tan avis, que dins el sector de moble sempre s’hi han referit com el Moble clàssic.

Quan vaig començar en aquest món les botigues de mobles es dividien en dos tipus, les de Moble clàssic i les de Moble modern, a aquestes últimes nouvingudes les miraven amb una certa indiferència i fins i tot diria que altives les primeres; ja que aquelles eren les botigues de tota la vida, les que treballaven un producte noble la fusta massissa, molt treballada i amb motllures, tornejats i formes impossibles. Els del moble modern treballem la xapa de fusta i bé … Sobre aquest tema ja faré un post més extens de l’evolució de les botigues de mobles, tot això era per dir-vos que els mobles de fusta massissa han estat molt temps desapareguts per diversos motius, a excepció de l’horrorosa moda del moble Colonial, que també donarà tema per far algun post i comentar-la a fons.

Seguim, el moble massís a ben tornat, i ha tornat per culpa o sort de l’estil Industrial, els interiors que s’han recuperat al espais industrials han deixat al descobert estructures de fusta nobles, com entarimats massissos, bigues, divisions, taules i mobles destinats a utilitats industrials que han meravellat als interioristes i reconvertit el seu ús al de l’habitatge i l’oficina.

El moble massís d’avui ja no és el d’aquelles botigues de moble clàssic, és un moble inspirat i reconvertit d’on treballaven els nostres avis, les fabriques i tallers, un moble massís, però sense pretensions, colors naturals, de disseny simple i funcional, on la fusta amb l’aspecte envellit destaca per sobre de la forma.

A Ismoble ja fa uns dies que tenim en exposició taules i complements d’aquest estil, que combinem amb els mobles modulars de línies modernes amb els que treballem; perquè no ens enganyem el moble massís destaca amb la combinació! En un espai on els mobles són lacats (blancs o de colors) i de formes rectes una taula massissa amb roure natural i potes de ferro envellit, a conjunt d’unes cadires entapissades destaca i aporta a l’espai aquella sensació de calidesa que et fa retornar als orígens més naturals i primitius.

Amb una cosa estic d’acord amb els botiguers del moble clàssic, “la noblesa de la fusta massissa no té res a veure amb una xapa de fusta”, això sí envellida i natural.


Catàleg 580
Catàleg 580Fusta massissaVeure catàleg
Catàleg 580 mobles
Catàleg 580 MoblesFusta massissaVeure catàleg
4.8/5 - (6 votes)

Comentari

Vols llegir altres publicacions?
Notícies destacades
Les últimes notícies de mobles de disseny i d'interiorisme
08 febrer 2023
Ha arribat l’hora de dissenyar l’habitació juvenil del teu fill/a en un…
Sofà Oruga
19 maig 2015
Van venir a veure'ns perquè necessitaven un moble per la tv i unes cadires de…
Ismoble botiga online
18 febrer 2015
Ja tenim la botiga online de mobles ... Aquest últim any hem estat treballant per…